1. kolo Liga dorastencov a dorasteniek Pezinok/2024

1. kolo Liga dorastencov a dorasteniek Pezinok/2024

Trnavskí dorastenci po prvom kole Slovenskej národnej ligy džuda na prvom mieste

1. kolo ,,Liga dorastencov a dorasteniek" 2024 sa uskutočnilo v Pezinku (17.2.2024). Liga dorastencov pozostáva z troch kôl, kde pretekári bojujú v systéme družstiev a zbierajú body za vyhraté zápasy. Posledné štvrté kolo sa uskutoční finále, kde budú družstvá nasadzované podľa výsledkov predchádzajúcich kôl.  Do ligy dorastencov 2024 sa zapojilo 11 slovenských klubov.  Na turnaji si zverenci Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Jozefa Svátka v konkurencii vybojovali priebežné prvé miesto. Zloženie tímu: Filip Brisuda do 55 kg, Radovan Litvák do 60 kg,  Samuel Brisuda do 66 kg, Dominik Blaško do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg, Jozef Svátek a Daniel Hečko do 90 kg.

V prvom kole Judo Club AŠK Slávia Trnava vyhral s Judo Kan Zvolen (7:1). V druhom kole si Trnavčania v tesnom výsledku s džudo klubom 1. JC Pezinok víťazstvom na pomocné body zaistili účasť v semifinálovom súboji proti JK Trnava. Opäť to dopadlo v prospech pre Judo Club AŠK Slávia Trnava (5:3) a pretekári sa už mohli sústrediť na finálový zápas proti Judo Klubu Slávia STU Bratislava.  Týmto zápasom sa zopakovala situácia z predchádzajúceho finále ligy, kde sa tieto dve družstvá stretli a bojovali o celkového víťaza Slovenskej národnej ligy dorastencov. Posledný súboj a teda prvenstvo v 1. kole ligy dorastencov zostalo v Judo Clube AŠK Slávia Trnava, ktorý zvíťazil (5:3).

Predbežné výsledky 1. kola v Lige dorastencov 2024 z 11 tímov:

1 . Judo Club AŠK Slávia Trnava

2 . Judo Klub Slávia STU Bratislava

3. Judo Club ZŤS Martin

4. 1. JC Pezinok

5. JK Trnava

6. Mladosť Žilina

7. Judo Acad. Košice a Judo Club Sokol Bratislava

9. JK Zvolen, Sokol Prievidza a PS Bratislava

Dorastenky z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava nastúpili po prvýkrát v dorasteneckej lige a nestratili sa. V ťažkej konkurencii si vybojovali priebežné 4. miesto v tabuľke A-skupiny. Zloženie tímu: Teresa Matejková do 48/52 kg, Enksukh Tsatsral do 48/52 kg. Lea Boltvanová do 57 kg, Nina Marečková do 63 kg, Martina Drdáková do 70 kg. Víťazstvo si pripísali nad pretekárkami z Mladosť Žilina a Zemplín Michalovce.

Dievčatám tak isto gratulujeme!!!

Fotogaléria