EYOF Maribor/SLO 2023

EYOF Maribor/SLO 2023

Džudisti Dekan a Odkladal sa prestavili na EYOFE v Maribore/2023

Dorasteneckí reprezentanti zo Slovenského zväzu judo sa môžu tešiť z úspešného výkonu, ktorý predviedli na Európskom mládežníckom olympijskom festivale (EYOF), ktoré sa uskutočnili v Slovínskom Maribore. V tejto prestížnej súťaži sa predstavilo celkovo 308 džudistov zo 43 krajín.

 

Juraj Odkladal súťažil v kategórii do 66 kg, kde bojovalo celkovo 31 pretekárov. Prvom kole zdolal pretekára Nikola Magdeski z Macedónie na ippon, keď hádzal svoju osobnú techniku sode-curi-komi-goši. V druhom kole sa stretol s reprezentantom Mateom Gvelesianom z Gruzínska (neskorší víťaz váhovej kategórie). Tentokrát ich vzájomný zápas dopadol pre Juraja smolne, keď ho súper hádzal na kontra techniku na wazari a vzápätí ho udržal na zemi. V opravných bojoch porazil v nadstavenom čase Poliaka Pavla Pluta na ippon na techniku ouči-gari. V nasledujúcom zápase nastúpil proti Štepanovi Fišerovi z Českej republiky. Opäť sa muselo predlžovať do nadstaveného času a tam opäť náš pretekár ťahal za kratší povraz. Po celodňovom účinkovaní skončil na výbornom 9. mieste.       

Roman Dekan štartoval v kategórii do 60 kg, kde bojovalo celkovo 28 pretekárov a pripísal si jedno víťazstvo a dve prehry. V prvom kole dostal neskoršieho víťaza Tudora Mosoia z Rumunska. Zápas skončil predčasne, keď Romana hádzal na techniku uchi-mata dvakrát na wazari. V opravných bojoch porazil v riadnom hracom čase Dána Magniho Lauritzena na páku. V treťom kole sa stretol s prvým nasadeným vo váhovej kategórii Mahammadom Musayevom z Azerbajdžanu. Roman zariskoval hneď na začiatku zápasu, kedy chcel súpera prekvapiť a zalomiť, čo sa mu stalo osudným.  Po celodňovom účinkovaní skončil taktiež na výbornom 9. mieste.       

Obom chalanom gratulujeme a prajem veľa úspechov na dorasteneckých Majstrovstvách sveta, ktoré sa budú konať v Chorvátskom Zágrebe koncom augusta.

Fotogaléria