EC a TC Zagreb/CRO 2022

EC a TC Zagreb/CRO 2022

EC Záhreb – A turnaj dorastencov a dorasteniek

Víkendový Európsky pohár dorastencov v džude sa konal v chorvátskom Záhrebe a hostil až 675 pretekárov z 32 krajín. Tieto turnaje v dorasteneckej kategórii slúžia na nomináciu na Majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať tento rok v Poreči, na nomináciu na Majstrovstvá sveta v Sarajeve a tiež na EYOF 2022, ktorý sa bude konať po prvýkrát na Slovensku v Banskej Bystrici. V silnej konkurencii si zmerali sily aj traja džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej. Na tatami sa predstavil Oliver Scheffel do 81 kg, Juraj Odkladal do 66 kg a Roman Dekan do 60 kg. Pre všetkých troch pretekárov bol Európsky pohár premiérou.

 

Oliver Scheffel vo váhovej kategórii do 81 kg (celkovo 51 pretekárov vo váhe) nastupoval v prvom kole proti domácemu pretekárovi Zizicovi z Chorvátska. Scheffel si celý priebeh zápasu kontroloval svojou aktivitou a súpera do ničoho nepúšťal. V strede zápasu hádzal na svoju osobnú techniku kouči-maki-komi na wazari a neskôr svojho súpera udržal na zemi na ippon. V druhom zápase si poradil s izraelským pretekárom Ritsevskim na dvakrát wazari po úspešných blokoch. V treťom kole nastupoval proti favorizovanému pretekárovi z Talianska Tommasovi Perfettimu (2. miesto na EC Lignano).  Tu ťahal náš pretekár za kratší koniec a po hodenom wazari a v zapätí nasadenom držaní na zemi postúpil do ďalších bojov Perfetti. 

Juraj Odkladal vo váhovej kategórii do 66 kg (celkovo 65 pretekárov vo váhe) nastupoval v prvom zápase proti izraelskému džudistovi Rotembergovi. Už na začiatku zápasu Odkladal hádzal na seoi-nage a viedol na wazari. V druhej polovici zápasu nástup zopakoval a odchádzal zo zápasu víťazne na ippon. V druhom kole bojoval proti skúsenejšiemu Gruzíncovi Araviashvilimu. Po perfektnom bloku hádzal nášho pretekára na wazari a toto skóre si už udržal do konca zápasu.    

Roman Dekan vo váhovej kategórii do 60 kg (celkovo 75 pretekárov vo váhe) nestačil na Daviesona z Veľkej Británie. Taktiež hádzal nášho pretekára na kontra techniku na wazari a tento rozdiel si udržal do konca zápasu.

Po súťaži sa pretekári Judo Clubu AŠK Slávia Trnava spolu s trénerkou Komlóšiovou zúčastnili Európskeho sústredenia, kde si počas dvoch dní mohli vyskúšať boje s európskou špičkou, aby na ďalších turnajoch napredovali.

Fotogaléria