EC Coimbra POR/2023

EC Coimbra POR/2023

Dekan a Odkladal sa prestavili na EC Coimbra v Portugalsku/2023

Dorasteneckí reprezentanti zo Slovenského zväzu judo sa môžu tešiť z úspešného víkendu, ktorý strávili na Európskom pohári v portugalskej Coimbre. V tejto prestížnej súťaži sa predstavilo celkovo 299 džudistov zo 23 krajín.

Roman Dekan štartoval v kategórii do 60 kg, kde bojovalo celkovo 59 pretekárov a pripísal si dve víťazstvá a jednu prehru, čo je skvelý výkon. V prvom kole zdolal pretekára z domáceho Portugalska na  ippon na držanie na zemi. V ďalšom kole porazil tretieho nasadeného vo váhovej kategórii, Petra Clarka z Estónska. Zopakoval sa scenár z prvého zápasu, kedy si Dekan počkal na chybu súpera a v boji na zemi prešiel do sankaku a opäť odchádzal víťazne. V treťom duely nastúpil proti Belgičanovi, kde náš reprezentant spravil jeden chybný nástup do záklonu a súper to využil na kontra techniku a tým sa pre neho turnaj skončil.   

Juraj Odkladal súťažil v kategórii do 66 kg, kde bojovalo celkovo 51 pretekárov. Prvé kolo mu doprial žrebovací systém voľné. V druhom kole nestačil po smolnom momente nad pretekárom z Talianska, kde rozhodcovia sa po Jurajovej technike rozhodli pre diskvalifikáciu za zakázanú techniku a tým sa pre neho turnaj skončil.  

 

Obom pretekárom naďalej prebieha príprava na Európsky mládežnícky olympijsky festival (EYOF), ktorý sa uskutoční na konci júla v Maribore. 

Držíme im naďalej palce!!  

Fotogaléria