EC Follonica ITA/2024

EC Follonica ITA/2024

Judo Club AŠK Slávia Trnava sa predstavil na EC Follonica/2024

Dorastenka Martina Drdáková a dorastenci Juraj Odkladal, Samuel Brisuda a Jozef Svátek z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava štartovali na prvom A-turnaji v novej sezóne . Na Európskom pohári v Talianskej Follonice. kde sa v tejto prestížnej súťaži predstavilo celkovo 461 džudistov zo 27 krajín.

Juraj Odkladal  štartoval v kategórii do 66 kg, kde bojovalo celkovo 57 pretekárov a pripísal si dve víťazstvá a jednu prehru, čo je skvelý výkon. Juraj tým, že minulý rok vybojoval medailu na európskom pohári v Gyori bol druhý nasadený vo váhovej kategórii. Toto postavenie mu umožnilo prvé kolo voľné. V druhom kole zdolal pretekára z Mongolska, ktorého dvakrát hádzal na wazari. V treťom duely si poradil so slovinským pretekárom opäť na ippon. Smolný moment nastal v zápase o víťaza skupiny, keď náš pretekár vyhrával na wazari, ale v strede zápasu pri technike sode-curi-komi-goši zapáčil súperov lakeť a rozhodcovia sa rozhodli udeliť diskvalifikáciu. Pre Juraja to znamenalo stopku v celom turnaji a tým pádom nemohol nastúpiť ani v opravných bojoch o medaile, čo bola pre neho veľká škoda, keďže mal ambície na medaile.  

Ako druhý pretekár do 66 kg nastúpil za slovenské farby Samuel Brisuda. Tak isto aj Samuel mal prvé kolo voľné. V druhom zápase podľahol nad chorvátskym pretekárom na ippon. V opravných bojoch nastúpil proti talianovi, kde náš pretekár vyhral a postupoval do ďalšieho boja opäť proti talianskemu džudistovi. V tomto boji sa muselo predlžovať do nadstaveného času, ale Samuel v ňom dostal tretie šido za pasivitu a tým pádom jeho účinkovanie na tomto turnaji skončilo. Celkové jeho umiestenie bolo 11. miesto z 57 prihlásených pretekárov.

Na druhý deň sa predstavila Martina Drdáková do 63 kg, kde štartovalo 32 pretekárok v kategórii a Jozef Svátek do 90 kg, kde štartovalo 19 džudistov vo váhe. Martina nastúpili v prvom kole proti favorizovanej Francúzke (neskoršia víťazka kategórie), kde našu pretekárku hádzala na ippon na techniku ura-nage. V opravných bojoch zdolala naša pretekárka Talianku a v treťom zápase jej vystavila stopku česká protivníčka. V konečnom zhodnotení Drdáková skončila na 9. mieste. Jozef Svátek v prvom zápase mal voľný los. V druhom a treťom duely nastúpil proti pretekárovi z Čiernej Hory a Českej republiky. Ani v jednom zápase to nevedel pretaviť do víťazstva. Celkový jeho výsledok je 9. miesto.  

Naši pretekári absolvovali vo Follonice ešte sústredenie, kde si mohli zmerať sily so všetkými pretekármi európskej špičky celé dva dni.

Držíme im naďalej palce na ďalších turnajoch!!  

Fotogaléria