EC juniorov Kaunas Litva/2024

EC juniorov Kaunas Litva/2024

Juraj Odkladal vybojoval siedme miesto na EC juniorov v Kaunase/2024

Juniorskí reprezentanti zo Slovenského zväzu judo sa môžu tešiť z úspešného víkendu, ktorý strávili na Európskom pohári v Litve v meste Kaunas. V tejto prestížnej súťaži sa predstavilo celkovo 253 džudistov z 13 krajín. Za Judo Club AŠK Slávia Trnava štartovali traja pretekári: Juraj Odkladal, Roman Dekan vo váhovej kategórii do 66 kg a Oliver Scheffel vo váhovej kategórii do 90 kg.

Najviac sa darilo Odkladalovi

Juraj Odkladal súťažil v kategórii do 66 kg, kde bojovalo celkovo 34 pretekárov a absolvoval štyri ťažké súboje. V prvom kole dostal nasadeného domáceho pretekára z Litvy Polikeviciusa (neskorší víťaz celej hmotnostnej kategórie). Rozhodlo sa až v nadstavenom čase po 8 minútach zápasu, kedy náš pretekár prehral hodom na ippon. V opravných bojoch náš reprezentant vybojoval výhru nad fínskym pretekárom na dvakrát wazari. V treťom kole si poradil s džudistom z Litvy na ippon. V štvrtom kole mu vystavil stopku slovenský džudista Klobučník, ktorý nášho pretekára hádzal na svoju osobnú techniku. Po celodňovom výkone si Odkladal zapísal prvé bodované siedme miesto v kategórii juniorov. Je to pre neho výborný výsledok, keďže Odkladal je stále ešte vekom dorastenec a štart na juniorskom európskom pohári bol pre neho premiérou.   V tej istej váhovej kategórii zápasil ešte jeden pretekár z Judo Club AŠK Slávia Trnava Roman Dekan, ktorý podľahol v prvom kole nasadenému Ukrajincovi na ippon a ten ho ďalej nepotiahol do opravných bojov.

Oliver Scheffel zápasil v kategórii do 90 kg, kde štartovalo 19 protivníkov. Náš reprezentant bol v prvej osmičke nasadených pretekárov a tým pádom mal v prvom kole voľný žreb. V druhom zápase sa stretol s Estóncom, ktorého porazil na držanie na zemi. V treťom duely zaváhal nad Laufmanisom z Lotyška (neskorší bronzový medailista vo váhovej kategórie). V tomto zápase sa náš džudista zranil a musel z tohto dôvodu odstúpiť z celého turnaja.  

 

Fotogaléria