Majstri Slovenska v dorasteneckej lige 2023

Majstri Slovenska v dorasteneckej lige 2023

Trnavskí dorastenci získali zlato v Slovenskej lige džuda

3. kolo ,,Liga dorastencov a dorasteniek" 2023 sa uskutočnilo v Spišskej Novej Vsi a bolo to zároveň finále Majstrovstiev Slovenska v družstvách v tejto vekovej kategórii. Liga dorastencov pozostávala z dvoch kôl, kde pretekári bojujú v systéme družstiev a zbierajú body za vyhraté zápasy, aby si uistili miestenku vo finále a získali čo najväčšiu výhodu pri nasadzovaní v tabuľke. Trnavskí pretekári po úspešných dvoch kolách počas roka stáli na čele tabuľky B skupiny a preto pomýšľali nad celkovým víťazstvom. Do finálového kola sa prebojovalo osem najlepších slovenských klubov. 

Na turnaji si zverenci Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a vedúceho družstva Stanislava Odkladala v silnej konkurencii vybojovali tu najcennejšiu medailu v podobe zlata. Zloženie zlatého tímu: Matej Rajnic do 45 kg, Andrej Dekan do 50 kg, Filip Brisuda do 55 kg, Radovan Horváth do 60 kg, Roman Dekan a Samuel Brisuda do 66 kg, Juraj Odkladal a Dominik Blaško do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg a Jozef Svátek ml. do 90 kg.

V prvom kole sa Judo Club AŠK Slávia Trnava prebojovalo do semifinále nad Judo Klubom Trnava a vyhrali kontumačne 9:0.

V druhom kole si Trnavčania porovnali sily s džudo klubom Acad. Košice, ktoré sa prebojovalo do semifinále cez Sokol Bratislava. O víťazstvo 8:0 na strane Trnavy sa postarali vyhratým zápasom Matej Rajnic do 45 kg, Andrej Dekan do 50 kg, Filip Brisuda do 55 kg,  Radovan Horváth do 60 kg, Samuel Brisuda do 66 kg, Juraj Odkladal do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg a Jozef Svátek ml. do 90 kg.

V napínavom boji o zlatú medailu proti Judo Klubu Slávia STU Bratislava v prospech Judo Clubu AŠK Slávia Trnava s konečným výsledkom 7:2 úspešne zabojovali: Matej Rajnic do 45 kg, Andrej Dekan do 50 kg, Filip Brisuda do 55 kg, Radovan Horváth do 60 kg, Roman Dekan do 66 kg,  Juraj Odkladal do 73 kg, Denys Pushkarov do 81 kg.

Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,všetci pretekári bojovali za jeden tím a ukázali svoju perspektívu do budúcnosti. Každá naša taktika sa menila od zápasu k zápasu a v našom prípade to v bojoch o medaile vyšlo. Ťažili sme zo skúseností a sily tímového ducha, chalani sa navzájom povzbudzovali a ťahali dopredu. Každým vyhratým zápasom posilnili celé družstvo a bojovali jeden pre druhého. Som s nimi maximálne spokojná. Za týmto výsledkom stoji celý trénerský tím Judo Clubu AŠK Slávia Trnava a tiež chuť a bojovnosť všetkých chlapcov.  Teraz toto zloženie tímu čaká finále Česko-Slovenskej ligy, ktoré sa bude konať v strede decembra v Brne. Na turnaj vycestujú pod taktovkou trénera Jozefa Svátka, kde chcú tiež potvrdiť kvalitu tímu a uspieť čo najlepšie ako jediný postupujúci tím zo Slovenského zväzu judo.“  

Konečné umiestnenie všetkých tímov v Lige dorastencov 2023:

1. Judo Club AŠK Slávia Trnava

2. Judo Klub Slávia STU Bratislava

3. Judo Club Sokol Bratislava

3. Judo Club ZŤS Martin

5. 1. JC Pezinok

5. Judo Acad. Košice

Fotogaléria