MS dorastencov Zagreb/CRO 2023

MS dorastencov Zagreb/CRO 2023

Džudisti Dekan a Odkladal sa prestavili na Majstrovstvách sveta v Záhrebe/2023

Dorastenecké Majstrovstvá sveta sa uskutočnili chorvátskom Záhrebe a o majstrovské tituly bojovalo celkovo 576 pretekárov zo 64 štátov a z 5 kontinentov. V tejto prestížnej súťaži sa predstavili dvaja džudisti Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením trénera Jozefa Svátka a to Juraj Odkladal v kategórii do 66 kg a Roman Dekan v kategórii do 60 kg,

Juraj Odkladal súťažil v kategórii do 66 kg, kde bojovalo celkovo 53 pretekárov. Prvom kole čelil v súboji cyperskému pretekárovi Kurauli Iakovos, ktorý Jurajovi po troch šidách vystavil stopku v nadstavenom čase a do ostatných bojov už nemohol zasiahnúť.  

Roman Dekan štartoval v kategórii do 60 kg, kde bojovalo celkovo 47 pretekárov. Prvé kolo Romanovi doprial žrebovací systém voľné. V druhom kole nestačil nad pretekárom z Ukrajiny Kravchenkom Danylom (ktorý obsadil konečné 5. miesto na týchto MS), tiež v nadstavenom čase na držanie na zemi a tým sa pre Romana turnaj taktiež skončil.  

Obom chalanom ďakujeme za reprezentovanie nášho klubu, mesta Trnava a Slovenskej republiky a prajeme im veľa úspechov v ďalšej sezóne.

Fotogaléria