MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA juniorov Pezinok/2021

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA juniorov Pezinok/2021

Judo Club AŠK Slávia Trnava bodoval na juniorských Majstrovstvách Slovenska 2021

Juniorské Majstrovstvá Slovenska 2021 sa uskutočnili v Pezinku. Na turnaji si trnavskí zverenci pod vedením Ivany Komlóšiovej v konkurencii vybojovali tri cenné kovy: jeden titul Vicemajstra Slovenska a dva bronzové kovy. Titul Vicemajstra Slovenska v juniorskej  kategórii si vybojoval Timotej Antal vo váhe do 73 kg. Andrej Krivošík vo váhe do 66 kg a Oliver Scheffel vo váhe do 81 kg pridali bronzové kovy. Timotej Antal a Oliver Scheffel juniorskú kategóriu skúšali premiérovo, nakoľko stále zápasia za dorastencov, ale už ich prvý štart priniesol vytúžené medaily. Pretekári týmto úspešne reprezentovali nielen seba, ale celý Judo Club AŠK Slávia Trnava a zo 16 zúčastnených klubov náš klub skončil na peknom 7. mieste.

 Antalova cesta za titulom Vicemajstra

V prvom kole si náš pretekár poradil so súperom z Prievidze. S týmto súperom sa už stretol na predchádzajúcich Majstrovstvách Slovenska 2021 dorastencov v Michalovciach. V oboch zápasoch Antal dominoval a odchádzal zo žinenky víťazne. V druhom zápase sa stretol s Tőrokom z STU Bratislava.  Antal si musel dávať pozor na väčšie skúsenosti svojho súpera. Bratislavčan v riadnom čase zápasu síce viedol na šido za svoju aktivitu, no húževnatosť Antala preniesla súboj až do nadstaveného času. Trnavčan si takticky počkal na chybu súpera v boji na zemi, kde súpera udržal a tým postupoval do finálového boja. Tu ho čakal známy Kováč z Galanty. Počas finálového zápasu Antal viedol na wazari na rýchlu kontra techniku, ale malá chyba v boji na zemi ho stála titul Majstra Slovenska. Po svojom účinkovaní vystúpil teda na druhú priečku.

Vo váhovej kategórii do 81 kg štartovali až traja trnavskí pretekári. Martin Bartošek, Patrik Drdák a najmladší Oliver Scheffel. Najviac sa darilo Scheffelovi, ktorý absolvoval štyri ťažké súboje a vybojoval si bronzovú medailu. V prvom kole si poradil so Škultétym z Prievidze, ktorého hádzal dvakrát na wazari na svoju osobnú techniku kouči-maki-komi. Podobný scenár sa udial aj v druhom zápase a porazil tak pretekára z Kolárova. Semifinálový boj nastúpil proti reprezentantovi z STU Bratislava. Po troch minútach zápasu Scheffel urobil chybu, ktorú súper využil, a tá ho stála finálový boj o zlato. V opravnom boji o bronz sa stretol so svojim skúsenejším sparing partnerom Drdákom z nášho klubu. Rozhodlo sa až v nadstavenom čase, keď si Scheffel počkal na Drdákovú chybu v boji na zemi a ukončil zápas škrtením. Celkové poradie trnavských pretekárov v tejto hmotnostnej kategórii: Oliver Scheffel 3. miesto, Patrik Drdák bodované 5. miesto a Martin Bartošek 7. miesto. Andrej Krivošík vo váhe do 66 kg po troch súbojoch prispel druhým bronzom pre Judo Club AŠK Slávia Trnava.

Na záver sa Komlóšiová vyjadrila: ,,Našim juniorom pomaly končí sezóna, ktorá bohužiaľ bola krátka a poznačená pandemickými opatreniami. Napriek tomu sme dokázali zabodovať a potrápiť súperov, čo hodnotím pozitívne. Dorasteneckú kategóriu  čakajú minimálne ešte tri turnaje v krátkom čase. Medzinárodný turnaj Grand prix v Považskej Bystrici,  ďalšie kolo 1. Slovenskej ligy dorastencov a prestížny turnaj v Koroške v Slovinsku. Naši mladší a starší žiaci a žiačky najbližšie čakajú Majstrovstvá Slovenska 2021, vrchol sezóny. My tréneri vnímame, že forma našich džudistov vzrastá a veríme, že sa to odzrkadlí na výsledkoch z majstrovstiev. Rozhodne pomýšľame na medailové umiestnenia vo viacerých kategóriách.“

 

Fotogaléria