MT a VT Győr HUN/2021

MT a VT Győr HUN/2021

Horváth strieborný a Dekan s bronzovým kovom z Győru

Víkendový Medzinárodný turnaj džuda hostil až 250 pretekárov zo 6 krajín a boje o medaily prebehli na štyroch tatami. Účastníci mali možnosť konfrontovať sa aj s pretekármi a reprezentantmi štátov: Švédska, Švajčiarska, Rumunska a Rakúska a domáceho Maďarska. V silnej konkurencii si zmerali sily aj džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Stanislava Odkladala. Pomohla nám aj úzka spolupráca s klubom STU Bratislava pod vedením Alexandry Péterovej a Branislava Babica.

 

Roman Dekan si vybojoval bronzový kov v dorasteneckej kategórii do 55 kg a Radovan Horváth v dorasteneckej kategórii do 50 kg vystúpil na druhú pozíciu. Oliver Scheffel vo váhovej kategórii do 81 kg sa tiež dostal do finálových blokov o bronz a však zaváhal nad domácim pretekárom z Maďarska a skončil na bodovanom piatom mieste.

Juraj Odkladal kategória MU 15 sa zúčastnil s našim tímom na sústredení, kde si mohol zmerať sily so skúsenejšími pretekármi, aby mohol napredovať v ďalšej sezóne.

Komlóšiová sa na záver vyjadrila: ,,Týmto turnajom sa nám skončila súťažná sezóna. Musím chlapcov pochváliť za svedomitosť v príprave a nasadenie v zápasoch. Na tomto prestížnom turnaji sme získali dva cenné kovy, čo je pre náš klub pozitívny výsledok. Veľmi málo chýbalo aj Oliverovi Scheffelovi, aby siahol na medailu, ale každým vyhraným zápasom naši dorastenci ukazujú svoje kvality, čo nás trénerov veľmi teší. Teraz nás čaká prípravné obdobie a musíme sa pripraviť tak, aby sme zvládli súťažný kolotoč, ktorý začne opäť na jar.“

Fotogaléria