MT A VT Olomouc CZE/2022

MT A VT Olomouc CZE/2022

Úspešný víkend pre Judo Club AŠK Slávia Trnava na medzinárodnom turnaji v Olomouci

Víkendový medzinárodný turnaj ,,Pohár Nadějí" hostil až 250 pretekárov zo 4 krajín a 60 klubov. Boje o medaily prebehli na štyroch tatami. Účastníci mali možnosť konfrontovať sa s pretekármi zo štátov: Rakúsko, Poľsko a tiež s reprezentantmi z Českej republiky a Slovenska. V konkurencii si zmerali sily aj džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Stanislava Odkladala. Tento turnaj bol v znamení zahájenia súťažnej sezóny 2022 a mal pre nás trénerov kontrolný charakter po zimnej príprave.

 

Medailisti v dorasteneckej kategórii

Roman Dekan si vybojoval strieborný kov v hmotnostnej kategórii do 55 kg. Prekvapil aj Juraj Odkladal, ktorý štartoval už v dorasteneckej kategórii do 66 kg a vybojoval si druhé miesto. Veľmi pekne zápasil aj Oliver Scheffel do 81 kg, ktorý tiež vystúpil na strieborný stupienok v kategórii dorastencov. Radovan Horváth v kategórii do 55 kg po troch výhrach a dvoch prehrách skončil na bodovanom siedmom mieste.

,,Dekan aj Odkladal ukázali veľký repertoár techník a využili aj svoju výbornú kondíciu na prekvapenie svojich súperov. Scheffel podal svoj štandardne dobrý výkon a Horváth ukázal veľkú silu v boji na zemi, keď ukončil až tri zápasy pred časovým limitom a odchádzal víťazne. Musím všetkých chlapcov pochváliť" dodala Komlóšiová.

Úspešní aj starší žiaci a žiačky

Vivien Vadovičová obsadila krásne druhé miesto vo váhovej kategórii do 44 kg. Filip Brisuda do 46 kg a Andrej Dekan do 42 kg si vybojovali bronzový kov. Trénerka Komlóšiová sa vyjadrila: ,,Naši starší žiaci a žiačky ma príjemne prekvapili na začiatku sezóny. Ukazovali svoju silu v boji v postoji a tiež v boji na zemi, kde svojim súperom nedali najmenšiu šancu. Som s nimi spokojná."

Komlóšiová sa na záver vyjadrila: ,,Týmto turnajom sa nám začala súťažná sezóna 2022. Musím chlapcov a dievčatá pochváliť za svedomitosť v príprave a nasadenie v zápasoch. Na tomto prestížnom turnaji sme získali celkovo šesť cenných kovov, čo je pre náš klub pozitívny výsledok a veľmi dobrý vstup do novej sezóny."

"Pred turnajom sa naši dorasteneckí pretekári zúčastnili dvojdňového tréningového procesu pod vedením japonského trénera Gena Yonenaga, ktorý dohliadal na celú prípravu.  Po turnaji sme absolvovali celé sústredenie, zamerané na zápasenie, kde sme si mohli zmerať sily so skúsenejšími pretekármi s cieľom napredovať v novej sezóne. Pomohla nám aj úzka spolupráca s klubom Slávia STU Bratislava pod vedením Alexandry Péterovej a Branislava Babica."

Fotogaléria