MT Grand prix Banská Bystrica, Zvolen/2024

MT Grand prix Banská Bystrica, Zvolen/2024

Judo Club AŠK Slávia Trnava zahájil sezónu so šiestimi medailami

Cez víkend sa konal 8. ročník medzinárodného turnaja Grand Prix v Banskej Bystrici. Bola to pre žiakov prvá súťaž na Slovensku v roku 2024. V sobotu štartovali pretekári vo vekových kategóriách mladších žiakov/žiačkach a v dorasteneckej kategórii. V nedeľu sa mohli predstaviť kategórie starších žiakov a juniorov. Súťaže sa zúčastnilo 467 pretekárov zo siedmych štátov a celkovo bolo prihlásených 66 klubov. Okrem množstva slovenských klubov sa na turnaji predstavili aj džudisti z Kosova, Česka, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Rakúska. Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením trénerov Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara si vybojoval šesť cenných kovov, z toho trikrát striebro a trikrát bronzovú medailu.

V mladších žiakoch bodoval Stanislav Študenc v kategórii do 60 kg. Premožiteľa našiel až vo finálovom zápase, ale po troch výhrach vybojoval krásne druhé miesto. Jeho tímoví džudisti Lukáš Nemček obsadil 5. miesto a Adam Homola a Matúš Kadlečík obsadili 7. miesto. Štart na turnaji bol pre celú mladšiu kategóriu cenná skúsenosť do budúcna.

V sobotu sa na tatami ešte predstavili džudisti v dorasteneckej kategórii. Bodovali z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava dvaja pretekári. Dve strieborné medaily pridali Lea  Boltvanová do 57 kg a Daniel Hečko do 90 kg. Obaja podali veľmi dobré a bojovné výkony, ktoré im zabezpečili cenné medailové umiestnenia.

V nedeľu sa predstavili v Banskej Bystrici naši starší žiaci a žiačky.  Najviac sa darilo Matúšovi Chrvalovi do 46 kg, Tomášovi Solčanskému 42 kg a Nine Marečkovej do 63 kg. Všetci traja pretekári odchádzali s bronzovou medailou. Súperov prekvapili svojimi dobre prevedenými osobnými technikami s ukončením v ne-waza, boji na zemi. Veľmi málo k vytúženej medaile chýbalo Michalovi Rajnicovi, ktorý si vybojoval bodované 5. miesto v kategórii do 38 kg.

Trénerka Komlóšiová nešetrila chválou nad výkonmi svojich pretekárov. ,,Naši pretekári ma milo prekvapili. Bolo vidieť, že sme sa medzi silnou konkurenciou nestratili a pretekári dokázali pretaviť svoje kvality do jednotlivých zápasov. Napriek tomu máme stále na čom pracovať a zlepšovať sa. Najbližšie čaká našu elitu dorastencov európsky pohár v Šamoríne, kde sa naši pretekári pokúsia priblížiť k nominácii na ME a MS.  A mladšie ročníky zabojujú na medzinárodnom turnaji Grand Prix v Pezinku, ktoré ukončíme kvalitným nedeľným sústredením“ ukončila hodnotenie turnaja Komlóšiová.

Fotogaléria