MT Grand prix Považská Bystrica/2021

MT Grand prix Považská Bystrica/2021

Medailová žatva na medzinárodnom turnaji Grand prix v Považskej Bystrici 2021

V sobotu sa konal medzinárodný turnaj v Považskej Bystrici, kde sa zúčastnilo celkovo 280 pretekárov z rôznych slovenských klubov, ale aj z Česka, Poľska, Ukrajiny a Estónska. Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara si priniesol celkovo šestnásť medailí. Z toho sedemkrát zlato, štyrikrát striebro, päť bronzových kovov a tri bodované piate miesta. V celkovom hodnotení z pomedzi 26 prihlásených klubov obsadil Judo Club AŠK Slávia Trnava druhé miesto.

Zabojovali aj naši najmladší

V mini kategórii sme mali zastúpenie v Matúšovi Chrvalovi a Michalovi Rajnicovi. Viac sa darilo Chrvalovi, ktorý po piatich ťažkých zápasoch vystúpil na najvyššiu priečku a vybojoval si zlatú medailu. Nestratil sa ani Michal Rajnic, ktorý v zápasoch ukázal veľkú bojovnosť a odhodlanie. Obsadil bodované 7. miesto.

Mladší žiaci a žiačky

V mladších žiakoch zabojovali Andrej Dekan, Ryan Kolárik, Filip Brisuda a Andrej Bleho, všetci vo váhovej kategórii do 42 kg. Štyria Trnavčania po vyhratých súbojoch postupovali do semifinále, čo znamenalo, že si naši kluboví sparing partneri zmerajú sily medzi sebou. Prvý zápas o postup do finále prebehol medzi  Filipom Brisudom a Andrejom Dekanom.  Z tohto zápasu odchádzal víťazne Dekan.  Druhý zápas o postup do finále prebehol medzi Andrejom Blehom a Ryanom Kolárikom. Nakoniec zvíťazil Kolárik. Andrej Dekan vo finále ukázal techniku nôh a ukončil zápas držaním na zemi, čo mu prinieslo vytúžené zlato a Kolárik vystúpil na striebornú pozíciu.  Filip Brisuda si vybojoval tretie miesto a Andrej Bleho skončil na bodovanom piatom mieste. Jediná mladšia žiačka, ktorá reprezentovala náš klub, Vivien Vadovičová sa umiestnila na tretej priečke. Oliver Šlahor obsadil piate miesto.

Starší žiaci a žiačky

V kategórii starších žiakov sme získali dvakrát zlato, dvakrát striebro a dvakrát bronz. Najcennejšie zlaté medaily si vybojovali Juraj Odkladal a Samuel Brisuda. Striebro si odniesli Ema Scheffel a Matej Rajnic. Bronz získali Teresa Matejková a Timotej Szládicsek. Odkladal svojich trénerov potešil technikami v postoji aj na zemi, keď všetky svoje zápasy vyhral na ippon. Samuel Brisuda, žiak Strednej športovej školy J. Herdu si zapísal ďalší víťazný boj so svojim sokom Zvarom z Rimavskej Soboty. Tento ťažký finálový duel trval do nadstaveného času. Nakoniec si náš pretekár so súperom poradil hodom na kontra techniku. Ema Scheffel štartovala vo váhovej kategórii do 63 kg a po vydarených hodoch a plynulých prechodoch do držania si vybojovala striebornú medailu. Matej Rajnic, ktorý štartoval o váhovú kategóriu vyššie obsadil druhé miesto. V boji na zemi ukázal pekne predvedenú techniku páky a nedal súperovi žiadnu šancu.     

Dorastenecká kategória

V dorastencoch bodovali Roman Dekan, Oliver Scheffel a Timotej Antal prvými miestami. Samuel Miklovič vystúpil na bronzovú pozíciu. Dekan podal svoj štandardne dobrý výkon. Náš pretekár si počkal na chyby súperov a hádzal na osobné techniky. V tej istej váhovej kategórii obsadil 2. miesto Radovan Horváth. Svojim nasadením v zápasoch potešil trénerov aj Oliver Scheffel, Timotej Antal a Samuel Miklovič. Ich výkony hodnotí trénerka Komlóšiová pozitívne: ,,Všetci traja pretekári urobili veľké pokroky a pevne verím, že sa to ukáže aj na medzinárodných turnajoch v zahraničí."

,,Šestnástimi medailami naši pretekári potvrdili svoje kvality. Tešia ma výborné výkony našich judistov. V celkovom hodnotení všetkých klubov sme skončili na druhom mieste. Stále sú to pre nás kontrolné turnaje, kde môžeme ešte odhaliť prípadné nedostatky a pracovať na nich pred blížiacimi sa Majstrovstvami Slovenska 2021 mladších a starších žiakov a žiačok. 16. októbra 2021 sa vybraní džudisti po prvýkrát predstavia na prestížnom turnaji v Koroške v Slovinsku.“ zhodnotila na záver trénerka Komlóšiová.

Fotogaléria