MT Grand prix Považská Bystrica/2023

MT Grand prix Považská Bystrica/2023

Džudisti Judo Clubu AŠK Slávia Trnava sa blysli na tatami v Považskej Bystrici

Džudisti a džudistky Judo Clubu AŠK Slávia Trnava majú za sebou ďalší turnaj v novej sezóne. Turnaja sa zúčastnilo celkovo 485 pretekárov z 51 klubov. Mladé talenty reprezentovali mesto Trnava na tatami v Považskej Bystrici, kde sa v sobotu 30. septembra uskutočnila medzinárodná veľká cena. Konkurencia bola naozaj silná, čo potvrdzuje aj účasť pretekárov z Česka, Maďarska, Rakúska, Ukrajiny a Poľska. Napriek tomu sa našej výprave podarilo blysnúť, vďaka čomu sa domov vrátili ťažší o sedem cenných kovov.

Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara si priniesol celkovo sedem medailí. Z toho trikrát zlato a štyrikrát bronzový kov. Zlato si v Považskej Bystrici vybojovali Andrej Dekan (starší žiaci), Oliver Šlahor (mladší žiaci) a Stanislav Študenc (mini žiaci). Trénerka Komlóšiová pochválila výkony všetkých troch pretekárov. Andrej Dekan vyhral a porazil štyroch protivníkov do 50 kg. Oliver Šlahor predviedol výborné bojovné výkony v každom jednom zápase a porazil pretekárov aj zo zahraničného Česka a Rakúska v kategórii do 46 kg. Stanislav Študenc absolvoval päť duelov v kategórii do 55 kg a nikomu nedal najmenšiu šancu zvíťaziť. Už druhý turnaj po sebe, kde zvíťazil a odnášal si domov zlatú medailu.

O bronz si zbierky rozšírili Filip Brisuda (starší žiaci), Andrej Bleho (starší žiaci), Matej Rajnic (starší žiaci) a Nina Marečková (mladšie žiačky).

"V našom klube sa už teraz pripravujeme na ďalšie boje. Žiakov a žiačky čakajú súboje v Leviciach a v Kolárove.“ zhodnotila na záver trénerka Komlóšiová.

Fotogaléria