VC Prostejov CZE/2024

VC Prostejov CZE/2024

Úspešný víkend pre Judo Club AŠK Slávia Trnava na medzinárodnom turnaji v Prostejove

Víkendový medzinárodný turnaj (13.-14.04)  hostil až 643 pretekárov zo 4 krajín a 56 klubov. Boje o medaily prebehli na 5 tatami. Účastníci mali možnosť konfrontovať sa s pretekármi z Poľska, Rakúska a z Českej republiky. V konkurencii si zmerali sily aj džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej. Pretekári si vybojovali štyrikrát zlatú medailu, štyrikrát bronzovú medailu a jedno piate miesto. V kategórii U18 sme obsadili 2. miesto a v kategórii U16 3. miesto v súťaži družstiev.

Medailisti v žiackej a dorasteneckej kategórii

V starších žiakoch a žiačkach bodovali dvaja pretekári: Tomáš Solčanský do 42 kg a Matúš Chrvala do 46 kg si vybojovali bronzové medaily. Stanislav Študenc obsadil 5. miesto. V kategórii U16 na najvyššiu priečku vystúpili Lea Boltvanová do 57 kg a Filip Brisuda do 55kg. Radovan Litvák do 60 kg a Oliver Šlahor do 50 kg vybojovali bronzový kov. V dorasteneckej kategórii Teresa Matejková obsadila krásne prvé miesto v kategórii do 48 kg a Matej Rajnic do 50 kg taktiež nenašiel premožiteľa, vystúpil na najvyššiu priečku a vybojoval si zlatú medailu.

Trénerka Komlóšiová sa vyjadrila: ,,Naši pretekári ma príjemne prekvapili. Musím chlapcov a dievčatá pochváliť za svedomitosť v príprave a nasadenie v zápasoch. Na tomto turnaji sme získali celkovo osem cenných kovov a dva poháre v súťaži družstiev, čo je pre náš klub pozitívny výsledok. Pretekári ukazovali svoju silu v boji v postoji a tiež v boji na zemi, kde svojim súperom nedali najmenšiu šancu. Som s nimi spokojná" dodala Komlóšiová.

Fotogaléria