MVC Bardejov/2018

MVC Bardejov/2018

Trnavskí džudisti si polepšili miesta v slovenských rebríčkoch

Cez víkend sa konala Medzinárodná veľká cena Bardejova, kde sa zúčastnilo celkovo 791 pretekárov z 11 krajín. Na východ Slovenska okrem rôznych slovenských klubov pricestovali aj džudisti z Poľska, Ukrajiny, Maďarska, Česka, Rakúska, Rumunska, Litvy, Nemecka, Kosova a Francúzska. Naši pretekári si pod vedením trénerky Ivany Komlóšiovej doniesli tri cenné kovy, dve piate a jedno bodovacie siedme miesto. Týmto si zároveň naši reprezentanti pripočítali body do slovenských rebríčkov, kde bojujú o najlepších džudistov Slovenska.

Roman Dekan kraľuje v slovenskom rebríčku

Dekan si v prvom kole poradil s nemeckým pretekárom na ippon na techniku harai-goši, druhý zápas porazil domáceho džudistu z Bardejova. V treťom boji ho potrápil Poliak, kde sa bojovalo až do konca zápasu. Dekan sa snažil udržať vedenie na wazari, čo sa mu aj podarilo a postupoval do boja o zlato.  Vo finálovom bloku nastúpil proti Fedorovi z klubu Mladosť Rimavská Sobota, kde náš reprezentant využil jeho nepozornosť a hádzal už v prvých trinástich sekundách zápasu na ippon, čo pre neho znamenalo, že si odnáša vytúžené prvé miesto. Trénerka Komlóšiová dodala: ,,Roman si na turnaji počínal veľmi dobre. Jeho hlava si nepripúšťala nič iné ako zlato a celý jeho výkon k tomu od začiatku smeroval. Týmto prvým miestom zatiaľ obhajuje nie len prvé miesto vo váhovej kategórií do 34 kg, ale kraľuje aj v celom v slovenskom rebríčku vo vekovej kategórií mladší žiaci, kde bojuje o ocenenie džudista roka až zo 118 pretekárov.“

Michal Szórád si po troch zápasoch vybojoval striebornú priečku. V prvom aj druhom zápase ukázal svoje kvality v boji v postoji aj na v boji na zemi, kde hádzal techniku harai-goši a vyhral v držaní na zemi. Vo finále nastúpil proti Jakubowskému z Poľska a tam mu už sily nestačili. Po hodení dvoch wazari na tú istú techniku sa mohol tešiť z víťazstva jeho súper. Napriek tomu si zapísal cenné body do svojho rebríčka, čo zatiaľ pre neho znamená deviate miesto v celkovom počte pretekárov vo vekovej kategórií mladší žiaci.

V mini kategórií zabodoval bronzom Dominik Blaško. Po štyroch dueloch vyšiel z troch zápasov víťazne. V prvom aj druhom kole hádzal svoje osobné techniky a súperov v zapätí udržal v držaní na zemi. V treťom kole nastúpil proti Ukrajincovi, kde sa presadil v boji na zemi a svojho protivníka udržal na ippon. Boj o postup o zlato mu prekrížil Myšička a to znamenalo pre Blaška konečné tretie miesto.                                                            

V starších žiakoch bojoval o cenné kovy Samuel Rumanovič, ktorý v prvom kole vyradil pretekára z Košíc na ippon po hode uchi-mata a v nasledujúcom zápase si poradil s rakúskym pretekárom. Zápas trval do konca uplynutia času a náš pretekár si udržal vedenie na wazari. ,,Zlom prišiel až v treťom zápase, kde Samuela čakal Ukrajinec. Náš reprezentant ťahal za kratší koniec, pretože sa dvadsať sekúnd do konca zápasu dostal do držania a síce sa mu z neho podarilo utiecť, no po desiatich sekundách súperovi naskakovalo vedenie wazari, ktoré sa Samovi už nepodarilo dobehnúť. V boji o bronz, tiež napínavý duel s protivníkom z STU Bratislava Štefánikom, stálo šťastie na druhej strane a tak si Samuel odniesol konečné bodovacie piate miesto“ dodala Komlóšiová. Rumanovič je zatiaľ druhý v rebríčku v kategórií do 66 kg a v celkovom hodnotení starších žiakov stojí na 17. mieste zo 101 pretekárov. 

Drdák svojim pôsobením na tatami prekvapil

Drdáka čakala ťažká úloha s favorizovaným Ukrajincom už v prvom kole. ,,Patrik si s týmto pretekárom poradil po hodení techniky soeinage na wazari a potvrdil víťazstvo kontra- hmatom, kde otočil súpera z jeho techniky na ippon. V druhom zápase síce viedol nad Kulichom, no tento bodový náskok si neudržal, čo znamenalo, že sa boj predlžuje do nastaveného času. Tu už Kulich využil Patrikovu nepozornosť a hádzal nášho reprezentanta na ippon. V opravných bojoch o medaile nášho reprezentanta smerovali ďalšie kroky k Poliakovi. Patrik ukázal svoje kvality aj v boji na zemi kde po prechode do držania viedol na wazari a neskôr potvrdil svoje víťazstvo hodom sumi-gaeši. Postup o bronz zvládalo na ippon už po 47 sekunde zápasu na ippon, kde opäť hádzal svoju osobnú techniku soei-nage. V poslednom dueli to síce s nemeckým protivníkom nevyšlo, no napriek tomu Patrikov výkon hodnotím veľmi pozitívne“  pochválila výkon Drdáka trénerka Komlóšiová.   

 

Fotogaléria