MVC Levice/2023

MVC Levice/2023

Trnavskí džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava uspeli na medzinárodnej veľkej cene v Leviciach

Cez víkend sa konal džudistický turnaj v Leviciach, kde sa zúčastnilo celkovo 422 pretekárov. V rámci súťaže bolo rozdelených viacero kategórií podľa veku a váhových kategórií, a každý zúčastnený sa snažil dosiahnuť najlepší výsledok. Zápasníci sa predviedli v skvelých výkonoch a diváci sa mohli tešiť na brilantné výkony mladých džudistov. Boje prebehli v kategóriách super mini, mini, v mladších a starších žiakoch/žiačkach. So slovenskými klubmi si prišli porovnať sily pretekári z Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska. Zverenci Judo Clubu AŠK Slávia Trnava potešili svojho trénera Ivana Hrnčiara. Po ich výkonoch si Trnavčania odnášali sedem cenných kovov. Získali jedenkrát zlato, dvakrát striebro, štyrikrát bronz, dvakrát štvrté miesto, trikrát bodované piate miesto a štyrikrát siedme miesto.

V super mini kategórii sa darilo dvojici pretekárov: Michal Bak a Henrik Zrník. Bak skončili po jednom zaváhaní na druhom mieste, ale pripísali si na svoj účet aj cenné víťazstvá. Henrik Zrník vystúpil na tretiu pozíciu. Eduard Dadaev skončil na štvrtom mieste a Šimon Šajtlava na piatom mieste.

V mini kategórii za Judo Club AŠK Slávia Trnava podal najpresvedčivejší výkon Stanislav Študenc, ktorý vyhral všetky svoje zápasy. V každom jednom duely ukázal bojovnosť, odhodlanie a pekne prevedené techniky. Zaslúžene preto vystúpil na najvyššiu priečku a vybojoval si zlatú medailu. Krásne druhé miesto vybojoval Michal Horváth. Jeho výkon zhodnotil tréner Hrnčiar ako výborný výsledok v tak ťažkej konkurencii. V mini kategórii zaznamenal bronzovú medailu Lukáš Nemček a Omar Piňos. Tesne ušla bronzová medaila Adamovi Homolovi, ktorý napokon skončil piaty. Zabojovali aj Alan Málik, Matúš Kadlečík a Jakub Štefanka, všetci traja obsadili siedmu pozíciu.

V mladších žiakoch Matej Húščava vybojoval bodované piate miesto a Tomáš Solčanský skončil na siedmom mieste. V starších žiakoch odchádzal bronzový Jakub Rožnay a v starších žiačkach štartovala Tsatsral Enkhsukh, ktorá obsadila štvrtú pozíciu.

Fotogaléria