MVC Rimavská Sobota/2023

MVC Rimavská Sobota/2023

Trnavský Judo Club AŠK Slávia Trnava s úspechom na Grand prix v Rimavskej Sobote

Grand prix v Rimavskej Sobote v džude, v poradí už 45. ročník, bol v znamení rekordnej účasti v histórií. Až na ôsmych tatami sa predstavilo 733 pretekárov z 10 krajín Európy, a prihlásených bolo celkovo 63 džudo klubov. Turnaja sa zúčastnili aj džudisti z Kosova a Moldavska. O medaile bojovali aj reprezentanti z Česka, Srbska, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Slovenska. Našu krajinu zastupoval aj Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivana Hrnčiara a dvoch asistentov Ladislava Šlahora a Michala Urbana. Trnavské farby získali celkovo 4 cenné kovy, z toho jedenkrát striebro, trikrát bronz, jedenkrát bodované piate miesto a jedenkrát bodované siedme miesto.

V kategórii mini sa najviac darilo Samuelovi Urbanovi. Síce na medailu nedosiahol, ale po dvoch výhrach a dvoch prehrách obsadil bodované piate miesto. V mladších žiakoch Judo Club AŠK Slávia Trnava žal najlepšie úspechy, čo si tréneri pochvaľujú pred Majstrovstvami Slovenska žiakov, ktoré sa budú konať v Poprade na konci mája. Trnava zaznamenala jedenkrát striebro v podaní Niny Marečkovej. Bronzový odchádzal Oliver Šlahor. Získali sme aj jedno siedme miesto Matúša Chrvalu, ktorý pre zranenie musel z turnaja odstúpiť. V starších žiakoch a žiačkách sa umiestnili na medailových umiestneniach Daniel Hečko a Tsatsral Enkhsukh, obaja vystúpili na bronzovú pozíciu.

Na záver sa Hrnčiar vyjadril: ,,mladších a starších žiakov a žiačky najbližšie čakajú Majstrovstvá Slovenska 2023 - vrchol sezóny, ktoré sa budú konať na popradskom tatami. Vnímame, že forma našich džudistov vzrastá a veríme, že sa to odzrkadlí na výsledkoch z majstrovstiev. Rozhodne pomýšľame na medailové umiestnenia vo viacerých kategóriách.“

Fotogaléria