MVC Rimavská Sobota/2024

MVC Rimavská Sobota/2024

Trnavský Judo Club AŠK Slávia Trnava s úspechom na Grand prix v Rimavskej Sobote

Grand prix v Rimavskej Sobote v džude, v poradí už 46. ročník, bol v znamení rekordnej účasti v histórií. Až na ôsmych tatami sa predstavilo 742 pretekárov z 10 krajín Európy, a prihlásených bolo celkovo 79 džudo klubov. O medaile bojovali aj reprezentanti z Kosova, Česka, Srbska, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a Slovenska. Našu krajinu zastupoval aj Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivana Hrnčiara. Trnavské farby získali celkovo 3 cenné kovy v podobe bronzu, dve piate a dve siedme miesta.

V kategórii mini sa najviac darilo Maxovi Chatrnúchovi, ktorý absolvoval turnaj takéhoto rangu po prvýkrát a obsadil siedme miesto. Tak isto na siedmom mieste skončila aj Lea Študencová. V mladších žiakoch sme zaznamenali dve piate miesta v podaní Stanislava Študenca a Dariusa Husáka.

V starších žiakoch Judo Club AŠK Slávia Trnava žal najlepšie úspechy, čo si tréner pochvaľuje pred Majstrovstvami Slovenska žiakov, ktoré sa budú konať v Leviciach na začiatku júna. Trnava zaznamenala trikrát bronzovú medailu v podaní Niny Marečkovej do 63 kg, Michala Rajnica do 38 kg a Tomáša Solčanského do 42 kg.

Na záver sa Hrnčiar vyjadril: ,,mladších a starších žiakov a žiačky najbližšie čakajú Majstrovstvá Slovenska 2024 - vrchol sezóny, ktoré sa budú konať na levickej tatami. Vnímame, že forma našich džudistov vzrastá a veríme, že sa to odzrkadlí na výsledkoch z majstrovstiev. Rozhodne pomýšľame na medailové umiestnenia vo viacerých kategóriách.“

Fotogaléria