MVC Sokol Bratislava/2024

MVC Sokol Bratislava/2024

Trnavskí džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava uspeli na Sokolskom pohári

Cez víkend (20.04.2024) sa konal džudistický turnaj v Bratislave, kde sa zúčastnilo celkovo 498 pretekárov. V rámci súťaže bolo rozdelených viacero kategórií podľa veku a váhových kategórií, a každý zúčastnený sa snažil dosiahnuť najlepší výsledok. Zápasníci sa predviedli v skvelých výkonoch a diváci sa mohli tešiť na výkony mladých džudistov. Boje prebehli v kategóriách super mini, mini, v mladších a starších žiakoch/žiačkach. So slovenskými klubmi si prišli porovnať sily pretekári z Česka, Maďarska, Poľska, Moldavska a Rakúska. Zverenci Judo Clubu AŠK Slávia Trnava potešili svojich trénerov: Ivanu Komlóšiovú a Ivana Hrnčiara. Po ich výkonoch si Trnavčania odnášali päť cenných kovov. Získali jedenkrát zlato, jedenkrát striebro, trikrát bronz, štyrikrát bodované piate miesto a štyrikrát siedme miesto.

V mini kategórii sa darilo dvojici pretekárov: Šimon Šajtlava a Eliáš Hyžný skončili po jednom zaváhaní na treťom mieste a pripísali si na svoj účet cenné víťazstvá. Lea Študencová a Tomáš Klokner si vybojovali piate miesta. Max Chatrnúch a Adam Kubatka skončili na siedmom mieste.

V mladších žiakoch za Judo Club AŠK Slávia Trnava podal najpresvedčivejší výkon Stanislav Študenc, ktorý vyhral všetky svoje zápasy. V každom jednom duely ukázal bojovnosť, odhodlanie a pekne prevedené osobné techniky. Zaslúžene preto vystúpil na najvyššiu priečku a odnášal si z turnaja zlatú medailu. Na bronzovú pozíciu vystúpil Darius Husák. Tesne ušla bronzová medaila Adamovi Homolovi a Michalovi Helmešovi v rovnakej váhovej kategórii do 46 kg, ktorí skončili na piatom mieste a siedme miesto obsadil Marián Viskupič.

V starších žiakoch zaznelo pre trnavský klub striebro Tomáša Solčanského. Michal Rajnic skončil na štvrtom mieste a Dominik Polakovič na piatom mieste.

Fotogaléria