Olympiáda materských škôl Trnava/2023

Olympiáda materských škôl Trnava/2023

Vztýčenie vlajky odštartovalo pilotný ročník Olympiády materských škôl

V utorok 13. júna 2023 sa na Mestskom atletickom štadióne Antona Hajmássyho, ktorý je súčasťou revitalizovaného športového areálu Slávia, konalo prvé kolo milého podujatia s názvom Olympiáda materských škôl. Tento rok bola venovaná predškolákom – zúčastnilo sa na nej takmer štyristo detí z osemnástich materských škôl a spolu so svojimi pedagógmi zažili predpoludnie plné energie, dobrej nálady a sympatických športových výkonov. Deti si mohli na jeden deň vyskúšať, čo znamená byť hokejistom, karatistom alebo atlétom, spoznali i športy ako volejbal, basketbal, hádzanú, baseball, softball, judo, futbal, hokejbal, stolný tenis a gymnastiku. Mali tiež príležitosť potrénovať si zdravú súťaživosť i rešpektovanie pravidiel a športového správania.

Judo Club AŠK Slávia Trnava sa zapojil do podujatia Olympiáda materských škôl a  v rámci tohto podujatia  bolo tiež cieľom nábor nových členov, celková prezentácia nášho športu a športových aktivít. Táto akcia pomohla odprezentovať našu činnosť, zaujať deti a rodičov ako náborovú aktivitu a mali sme možnosť pochváliť sa svojimi výsledkami a byť súčasťou tohto podujatia.

Olympiádu zorganizovalo Mesto Trnava a za pomoci žiakov SOŠ pedagogickej Blahoslavenej Laury a partnerov z jednotlivých športových klubov sa spoločne podarilo vytvoriť kvalitné podujatie, ktoré, veríme, odštartovalo novú tradíciu.

„Cieľom olympiády pre škôlkarov je motivovať deti k akejkoľvek forme pohybu a posilňovať chuť hýbať sa s radosťou. Zároveň chceme aj týmto spôsobom podporovať pohybové zručnosti detí v predškolskom veku a najmä udržiavať spoluprácu medzi klubmi venujúcimi sa mládeži na území mesta,“ hovorí viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská.

Detský smiech počas súťaže striedalo povzbudzovanie spolužiakov a z reproduktorov sa ozývala tanečná hudba, ktorá ešte znásobila príjemnú atmosféru celého podujatia. Deti boli nadšené a s úsmevom na tvári zvládli každé jedno stanovište, takže môžeme dúfať, že nám z niektorých vyrastú ozajstní olympionici. Na záver dostalo každé dieťa svoju vlastnú zlatú medailu, pretože si ju naozaj všetky aj zaslúžili.

Touto cestou by sme sa chceli poďakovať Tereske Matejkovej a Andrejovi Dekanovi, ktorí pod vedením trénera Ivana Hrnčiara a dvojici asistentov Patrika Drdáka a Romana Dekana st.  výborne odprezentovali náš Judo Club AŠK Slávia Trnava.  

Fotogaléria

Video

https://www.youtube.com/watch?v=1R_alpQ8oNE