Športovec a talent roka za rok 2023 Strednej športovej školy J. Herdu

Športovec a talent roka za rok 2023 Strednej športovej školy J. Herdu

V  24. ročníku ankety o najlepšieho športovca Strednej športovej školy Jozefa Herdu v Trnave za rok 2023 obhájil svoje víťazstvo z predchádzajúceho roka krasokorčuliar Adam Hagara.  

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov ankety sa uskutočnilo plne v réžii žiakov našej Strednej športovej školy Jozefa Herdu pod vedením pedagógov školy. Táto milá a tradičná udalosť sa konala v divadle Jána Palárika 8.februára 2024.

Na slávnostnom podujatí sa zúčastnili pozvaní čestní hostia, medzi ktorými nechýbali zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja, národných športových zväzov, predstavitelia športových klubov, tréneri, pedagógovia, rodičia a žiaci školy.  Ceny pre najlepšiu trojicu odovzdal s riaditeľom školy, pánom Petrom Tomanom aj župan Trnavského samosprávneho kraja, pán Jozef Viskupič a zástupca Slovenského olympijského a športového výboru, pán Vladimír Miller.

Vyhlásenie ankety bolo v rozdelené na viacero častí. V prvej časti oceňovania bol vyhlásený Talent roka a udelená špeciálna cena pre najlepší kolektív roka, následne bola v dvoch častiach po piatich športovcoch v abecednom poradí vyhlásená TOP10 najlepších športovcov školy a v poslednej časti boli z TOP10 vyhlásení traja najlepší športovci Strednej športovej školy Jozefa Herdu za rok 2023. Jednotlivé časti vyhlasovania ankety boli spestrené kultúrnym programom.

Ocenenie Talent roka 2023 získal džudista

Oliver Šlahor, žiak tercie, ktorého trénermi sú slečna Ivana Komlóšiová a pán Jozef Svátek. V roku 2023 získal Oliver na majstrovstvách Slovenska v džude striebornú medailu a športovo sa mu darilo aj na významných domácich a medzinárodných turnajoch, na ktorých získal viacero medailových umiestnení. 

Ocenenie Kolektív roka 2023 získalo družstvo džudistov:

Družstvo džudistov získalo okrem iného aj ocenenie Slovenského zväzu judo ako ,,Najlepší mládežnícky tím Slovenska 2023“. Družstvo sa stalo víťazom Národnej slovenskej ligy dorastencov v zložení Roman Dekan, Juraj Odkladal, Radovan Horváth, Samuel Brisuda, Denys Pushkarov a Jozef Svátek. Ako jediný slovenský tím postúpil do finále Česko-Slovenskej ligy dorastencov 2023. Na Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov za rok 2023 získali celkovo  26 cenných kovov, z toho 10 titulov Majstra Slovenska (juniorskej, dorasteneckej a žiackej kategórie), 1.miesto na M-SR dorastencov v jednotlivcoch (z 25 klubov), 3.miesto na M-SR žiakov v jednotlivcoch (zo 41 prihlásených klubov), traja pretekári štartovali na Majstrovstvách sveta 2023, dvaja pretekári štartovali na Európskom olympijskom festivale mládeže 2023 v Maribore. Trénermi úspešného družstva sú slečna Ivana Komlóšiová a pán Jozef Svátek.

,,TOP10“ Desať najlepších športovcov Strednej športovej školy Jozefa Herdu za rok 2023:

Roman DEKAN – džudo (tréneri: Ivana Komlóšiová, Jozef Svátek)

Roman je žiakom septimy. V roku 2023 sa stal v kategórii dorastencov majstrom Slovenska v džude tak v individuálnej súťaži ako aj v súťaži družstiev. Svoj talent a svoju vysokú výkonnosť potvrdil výbornými výsledkami na domácich aj medzinárodných súťažiach. Na Európskom olympijskom festivale mládeže sa umiestnil na 9. mieste a zúčastnil sa aj na majstrovstvách sveta dorastencov.

Juraj ODKLADAL – džudo (tréneri: Ivana Komlóšiová, Jozef Svátek)

Juraj je žiakom I.IS. V roku 2023 sa stal v kategórii dorastencov majstrom Slovenska v džude v súťaži družstiev. Výrazne sa mu však darilo aj na ďalších významných domácich, či medzinárodných súťažiach. Na Európskom olympijskom festivale mládeže sa umiestnil na 9. mieste, zúčastnil sa na majstrovstvách sveta dorastencov v Chorvátsku a vybojoval si bronzovú medailu na Európskom pohári dorastencov.

Oliver SCHEFFEL – džudo (tréneri: Ivana Komlóšiová, Jozef Svátek)

Oliver je žiakom sexty. V roku 2023 sa stal na majstrovstvách Slovenska v kategórii dorastencov bronzovým medailistom a bol súčasťou víťazného družstva seniorov v slovenskej extralige. Výrazne sa mu však darilo aj na ďalších významných domácich, či medzinárodných súťažiach. Na Európskych pohároch juniorov sa umiestnil na 7. a 9. mieste a zúčastnil sa na majstrovstvách sveta juniorov v Portugalsku.

,,TOP3“ do úzkej trojice najlepších športovcov školy sa prebojoval džudista Juraj Odkladal

1.miesto: Adam HAGARA – krasokorčuľovanie 

2.miesto: Juraj ODKLADAL – džudo 

3.miesto: Sára SURMANOVÁ – gymnastika 

Všetkým športovcom a trénerom srdečne gratulujeme!!!

Fotogaléria