Športovec roka 2019 Strednej športovej školy Jozefa Herdu v Trnave

Športovec roka 2019 Strednej športovej školy Jozefa Herdu v Trnave

 

V jubilejnom 20. ročníku ankety o najlepšieho športovca Strednej športovej školy Jozefa Herdu v Trnave zvíťazil strelec Ladislav Németh. Slávnostné vyhlasovanie výsledkov ankety sa uskutočnilo plne v réžii žiakov Strednej športovej školy Jozefa Herdu pod vedením pedagógov školy. Táto milá a tradičná udalosť sa konala v divadle Jána Palárika dňa 29.januára 2020.

V uplynulých 19 ročníkoch sa trojnásobnými víťazmi ankety stali strelci - trapista Marián Kovačócy a skeetarka Monika Zemková, z dvoch víťazstiev sa tešili džudista Arpád Szakács a strelkyňa (skeetarka) Veronika Sýkorová, z jedného plavci Kamila Korčeková, Dominika Glozmeková, Tomáš Púchly, Adam Halas a Barbora Tomanová, gymnastka Zuzana Sekerová, strelci Filip Praj a Vanesa Hocková. A práve predchádzajúci laureáti ankety sa v tomto jubilejnom ročníku predstavili na pódiu a oznamovali poradie najlepších športovcov školy za rok 2019.

Na slávnostnom podujatí sa zúčastnili pozvaní čestní hostia, medzi ktorými nechýbali zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja, národných športových zväzov, predstavitelia športových klubov, tréneri, pedagógovia, rodičia a žiaci školy.  Ceny pre najlepšiu trojicu odovzdal s riaditeľom školy, pánom Jozefom Jančovičom aj župan Trnavského samosprávneho kraja, pán Jozef Viskupič a ambasádorka podujatia, olympionička Zuzana Rehák Štefečeková. Milým spestrením programu bolo odovzdanie titulu „Čestný športovec školy“, gymnastke, olympioničke a absolventke školy Márii Homolovej.

Vyhlásenie ankety bolo v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi netradičné. V prvej časti oceňovania bol vyhlásený Talent roka v kategórii chlapcov a dievčat, druhá časť patrila vyhláseniu desiatky najlepších športovcov v poradí podľa získaných bodov pri hlasovaní od 10. miesta po 4. miesto a v tretej časti boli vyhlásení traja najlepší športovci Strednej športovej školy Jozefa Herdu za rok 2019. Jednotlivé časti vyhlasovania ankety boli spestrené kultúrnym programom.

Ocenenie Talent roka 2019 - chlapec získal džudista Roman DEKAN, žiak tercie, ktorého trénermi sú slečna Ivana Komlóšiová a pán Jozef Svátek. V roku 2019 sa stal majstrom Slovenska v džude v kategórii starších žiakov, zvíťazil na viacerých významných domácich a medzinárodných turnajoch a v slovenskom rebríčku džudistov v kategórii starších žiakov vo všetkých váhových kategóriách mu za rok 2019 patrí 1.miesto.

Medzi desať najlepších športovcov Strednej športovej školy Jozefa Herdu za rok 2019 sa dostali džudisti:

6.miesto Timotej ANTAL – džudo (tréneri: Ivana Komlóšiová, Jozef Svátek)

Timotej Antal je žiakom kvinty a jeho trénermi sú slečna Ivana Komlóšiová a pán Jozef Svátek. Timo je dorasteneckým medailistom z majstrovstiev Slovenska v džude a viacnásobným medailistom z významných džudistických turnajov. 

9.miesto Vanessa MATLÁKOVÁ – džudo (tréneri: Ivana Komlóšiová, Jozef Svátek)

Vanessa Matláková je žiačkou septimy a jej trénermi sú slečna Ivana Komlóšiová a pán Jozef Svátek. Vanessa sa v roku 2019 stala džudistickou majsterkou Slovenska v kategórii junioriek a k titulu pridala aj striebornú medailu v kategórii senioriek. Okrem toho si vybojovala aj ďalšie medailové umiestnenia na významných domácich turnajoch.

 

 

Fotogaléria