Turnaj prípraviek II. kolo/GA 2019

Turnaj prípraviek II. kolo/GA 2019

Nedeľná zbierka sedem zlatých medailí pre Judo Club AŠK Slávia Trnava

V nedeľu sa v Galante konal turnaj prípraviek, kde si porovnávalo sily stodvadsať pretekárov z domácej Galanty, Bratislavy, Pezinka, Malaciek, Rohožníka, Levíc, Kolárova a nechýbali ani pretekári z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava. Trnavskí pretekári pod vedením trénera Mateja Uhliara získali celkovo sedemnásť cenných kovov a to sedemkrát zlato, trikrát striebro a sedemkrát bronz. 

Prvenstvá zbierali už v super mini kategórii, kde sa o to postarali Šimon Hanzlíček a Jakub Sýkora. Hanzlíček dominoval v boji v postoji, kde hádzal súperov na lopatky na techniku seoi-nage. Sýkora ukázal ukážkové prechody na zemi, kde protivníkom nedal žiadnu šancu a odchádzal z tatami víťazne. V mini kategórii išli bezkonkurenčne po zlatú medailu Andrej Dekan a Vivien Vadovičová. Dekan hádzal v oboch zápasoch víťaznú techniku taiotoši a nováčik Vadovičová prekvapila svojich troch súperov na techniku osoto-gari. V mladších žiakoch a žiačkach vystúpili na najvyššiu priečku Maximilián Martinovič a Teresa Matejková. Obaja pretekári ukázali bojovný výkon a pekne prevedené techniky, ktorými hádzali na ippon. V starších žiakoch sa predstavil Michal Urban a po dvoch vyhratých zápasoch vystúpil na zlatú priečku.

Strieborné medaile si vybojovali traja trnavskí pretekári. V kategórii super mini Matúš Chrvala, v mini kategórii Oliver Šlahor a Andrej Bleho. Chrvala mal síce pomalší rozbeh, ale v zápasoch hádzal kombináciu seoi-toši, kde ukázal ippon dňa a vybojoval si druhé miesto. Šlahor v prvom kole nezaváhal a hádzal súpera na lopatky. V druhom kole našiel premožiteľa z bratislavského klubu, ale zmobilizoval svoje sily a z tretieho duelu odchádzal opäť víťazne. Blehova snaha na tatami sa pretavila do strieborného lesku a polepšil si bilanciu z minulého turnaja.

Bronzové priečky si vybojovali v super mini kategórii Lukáš Klokner, Kristián Segeč, Oliver Pažítka a Samuel Mušinský. V mini kategórií vystúpili na bronzovú pozíciu Peter Gašparík, Rudolf Helmeš a Branislav Zetocha.

Tréner Uhliar pochválil výkony svojich zverencov: ,,Všetci pretekári, ktorí štartovali na tomto motivačnom turnaji podali bojovný výkon. Niektorí sa presadili v boji v postoji, iní prekvapili v boji na zemi. Je vidieť, že sa na tréningových jednotkách niečo naučili a ukázali to aj v zápasoch. Som rád, že sa medailovo uchytili aj pretekári, pre ktorých bola táto súťaž premiérou. V najbližšej dobe nás čaká medzinárodný turnaj v Pezinku, kde si naši džudisti zmerajú sily i so zahraničnými pretekármi.“