Turnaj prípraviek I. kolo/GA 2019

Turnaj prípraviek I. kolo/GA 2019

Nedeľná zbierka medailí pre Judo club AŠK Slávia Trnava

Cez víkend sa v Galante konalo prvé kolo turnaja prípraviek v džude, kde si porovnalo sily sto pretekárov z domácej Galanty, Bratislavy, Pezinka, Malaciek, Rohožníka, Levíc, Kolárova a nechýbali ani pretekári z Trnavy. Trnavský džudo klub pod vedením Mateja Uhliara získal trinásť cenných kovov. Trnavskí džudisti si domov odniesli tri krát zlato, päť krát striebro a päť krát bronzovú medailu. 

Najviac sa darilo v super mini kategórií Michalovi Rajnicovi, ktorý získal najcennejší kov v podobe zlata. V zápasoch ukázal aktivitu a tiež pekne predvedenú techniku taiotoši, kde súpera hádzal na ippon. V tej istej vekovej kategórií zaznamenali trnavskí pretekári dva krát striebro a to v podaní Matúša Chrvalu a Šimona Hanzlíčka. Obaja pretekári predviedli plné nasadenie a technickú stránku, ktorú ukončili v držaní na zemi. Jakub Sýkora si vybojoval bronzovú medailu. V mini kategórií bodovalo až päť pretekárov. Suverénny výkon podal Andrej Dekan, ktorý vyhral všetky tri zápasy a obsadil tak prvé miesto. Adam Virág ukázal na tatami svoju bojovnosť a pekné prechody z boja v postoji do boja na zemi a vystúpil tak na striebornú pozíciu. Trnavské trio Radovan Litvák, Andrej Bleho a Vivien Vadovičová obsadili tretie miesto.     

V mladších žiakoch sa na tatami predstavili súrodenci Jakub a Matej Macho. Viac sa darilo Matejovi, ktorý po dvoch výhrach a jednej prehre obsadil druhé miesto a Jakub obsadil konečnú tretiu pozíciu. V starších žiakoch a žiačkach podali veľmi dobrý výkon Michal Urban a Natália Rajnicová. Michal Urban vďaka nasadeniu na tatami dokázal zdolať všetkých troch súperov a získal tak zlatú medailu. Natália Rajnicová si porovnávala sily so skúsenejšími pretekármi, no napriek tomu sa nenechala zahanbiť a vybojovala si druhé miesto.   

Uhliar zhodnotil výkon svojich pretekárov pozitívne: ,,na turnaji sme mohli vidieť množstvo zaujímavých zápasov. Som rad, že sa medailovo uchytila aj pretekárka Vivien Vadovičová, pre ktorú bola táto súťaž premiérou. Tento turnaj slúžil ako motivácia mladých džudistov, ktorá je nesmierne dôležitá. V najbližšej dobe nás čaká medzinárodný turnaj v Banskej Bystrici, kde si naši džudisti zmerajú sily aj so zahraničnými pretekármi. So skúsenejšími pretekármi odcestujeme aj na medzinárodný turnaj Grand prix v Ostrave.“

Fotogaléria