VC Malacky/2022

VC Malacky/2022

Džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava opäť zbierali cenné kovy

 

V sobotu sa konala XVI. Veľká cena Malaciek v džude, Memoriál Jakuba Habudu. Na turnaji sa zúčastnilo až 200 pretekárov. Judo Club AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivana Hrnčiara a Martiny Drdákovej postavilo 24 mladých pretekárov, ktorí bojovali o cenné kovy na prvom turnaji v ich sezóne. Trnavskí súťažiaci si odniesli celkovo 9 medailí, z toho jedenkrát zlato, štyrikrát striebro a štyrikrát bronz.

Zlatú medailu ako jediný, získal v mini žiakoch Stanislav Študenc, ktorý štartoval v kategórii do 50 kg. Striebornú pozíciu si vybojoval v supermini kategórii Tobias Hríbik, v mladších žiakoch Rudolf Helmeš, Oliver Šlahor a v starších žiakoch Radovan Litvák.  Na bronzovú pozíciu vystúpil v supermini kategórii Eduard Dadaev, v mladších žiakoch Samuel Urban, Samuel Mušinský a v starších žiačkach Tsatsral Enkhsukh. Síce na medailové umiestnenie nesiahol Jakub Sýkora, ale so svojimi súpermi predviedol veľmi pekné a vyrovnané boje. Svojou bojovnosťou a vytrvalosťou na tatami ukazuje chuť po víťazstve.

 

Tréner Hrnčiar sa k výkonom svojich zverencov vyjadril pozitívne: ,,Mohli sme vidieť kvalitné zápasy našich pretekárov. Stále máme čo ladiť, ale je to len začiatok sezóny. Budeme mať možnosť zúčastniť sa ešte mnohých turnajov a pevne verím, že naša bilancia sa bude zlepšovať a odnesieme si viac prvých vytúžených miest. Teraz nás čaká ťažký medzinárodný turnaj v Považskej Bystrici, kde si budeme môcť zmerať sily s pretekármi z okolitých štátov. Chcel by som na záver vyzdvihnúť výkony Olivera Šlahora, ktorému chýbalo veľmi málo k zlatej medaile. Tak isto by som pochválil výkon Tobiasa Hríbika a Eduarda Dadaeva. V starších žiakoch potešil Radovan Litvák" dodal tréner Hrnčiar.

Fotogaléria