VC Olomouc – International Judo League CZE/2022

VC Olomouc – International Judo League CZE/2022

Úspešný víkend pre Judo Club AŠK Slávia Trnava na medzinárodnom turnaji v Olomouci

Víkendový medzinárodný turnaj ,,International Judo League" hostil až 450 pretekárov z 3 krajín a 42 klubov. Boje o medaily prebehli na 6 tatami. Účastníci mali možnosť konfrontovať sa s pretekármi z Poľska a z Českej republiky. V konkurencii si zmerali sily aj džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava pod vedením Ivany Komlóšiovej, Jozefa Svátka a Stanislava Odkladala. Tento turnaj mal pre nás trénerov kontrolný charakter po letnej príprave.

Medailisti v žiackej kategórii

Nina Marečková v mladších žiačkach obsadila krásne prvé miesto vo váhovej kategórii do 52 kg. V starších žiakoch a žiačkach bodovali piati pretekári: Teresa Matejková si vybojovala v kategórii do 40 kg 2. miesto. Matej Rajnic do 38 kg si odniesol bronzovú medailu, Filip Brisuda a Andrej Dekan do 46 kg si vybojovali zlato a striebro, kedy sa po predchádzajúcich bojoch stretli obaja vo finále. Jakub Rožnay si po piatich bojoch odnášal bronz v kategórii do 55 kg. Jozef Svátek skončil na 4. mieste v +78 kg.  

Trénerka Komlóšiová sa vyjadrila: ,,Naši žiaci a žiačky ma príjemne prekvapili na začiatku sezóny. Musím chlapcov a dievčatá pochváliť za svedomitosť v príprave a nasadenie v zápasoch. Na tomto prestížnom turnaji sme získali celkovo šesť cenných kovov, čo je pre náš klub pozitívny výsledok a veľmi dobrý vstup do novej sezóny. Pretekári ukazovali svoju silu v boji v postoji a tiež v boji na zemi, kde svojim súperom nedali najmenšiu šancu. Som s nimi spokojná. Dekan aj Brisuda ukázali veľký repertoár techník a využili aj svoju výbornú kondíciu na prekvapenie svojich súperov. Rajnic podal svoj štandardne dobrý výkon a Teresa Matejková ukázala veľkú silu aj v boji na zemi, keď ukončila posledný zápas víťaznou pákou" dodala Komlóšiová.

Fotogaléria