Zhodnotenie všetkých Majstrovstiev Slovenska za rok 2021

Zhodnotenie všetkých Majstrovstiev Slovenska za rok 2021

Judo Club AŠK Slávia Trnava získal až osemnásť medailí na Majstrovstvách Slovenska v džude 2021

Počas septembra a októbra sa uskutočnili boje o titul Majstra Slovenska 2021 vo vekových kategóriách juniorov, dorastencov, mladších a starších žiakov a žiačok. Juniorské Majstrovstvá Slovenska 2021 sa uskutočnili v Pezinku, dorastenecké súboje prebehli na tatami v Michalovciach a naši žiaci pocestovali bojovať o cenné kovy do Martina. Na všetkých troch podujatiach o majstrovské tituly súťažilo viac ako 400 pretekárov a džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava si vybojovali pod vedením Ivany Komlóšiovej a Ivana Hrnčiara celkovo osemnásť cenných kovov, z toho až štyrikrát titul Majster Slovenska 2021. Naši pretekári sa môžu popýšiť i piatimi titulmi vicemajstrov a deviatimi bronzovými medailami. Mladší a starší žiaci sa po výborných zápasoch umiestnili na úspešnom treťom mieste spomedzi všetkých prihlásených klubov v hodnotení družstiev z celého Slovenska.    

Majstri Slovenska v džude 2021

Titul Majsterky Slovenska 2021 si vybojovala v mladších žiačkach Vivien Vadovičová do 40 kg.  V starších žiakoch získali majstrovský titul Jakub Rožnay do 46 kg, Samuel Brisuda do 55 kg a Juraj Odkladal do 60 kg. Vivien Vadovičová svoje súperky potrápila v boji na zemi, kde ukázala pekne predvedené techniky páky a súperkám tak nedala najmenšiu šancu. Po svojom účinkovaní sa mohla tešiť zo svojho prvého titulu Majsterky Slovenska 2021. Prekvapenie prišlo v podaní Jakuba Rožnaya, ktorý absolvoval štyri ťažké súboje. V zápasoch ukázal svoje osobné techniky a hádzal súperov na ippon. Jeho výkon mu zabezpečil prvý majstrovský titul v jeho zbierke medailí. Trénerka Komlóšiová pochválila aj výkon Samuela Brisudu, ktorý hladko prechádzal až do finále. ,,Brisuda sa presadil technikami kouči maki-komi a ukázal svoju silu aj v boji na zemi. Finálový duel proti Zvarovi z Rimavskej Soboty bol napínavý, lebo pretekári sa veľmi dobre poznajú.“ Trnavčan počas zápasu dodržiaval všetky taktické pokyny svojich trénerov a trpezlivo čakal na chybu svojho súpera. Spomínaná chyba súpera prišla až v záver zápasu, keď bol náš reprezentant rýchlejší v predvedenej technike a hodil protivníka na ippon. Tento hod mu priniesol vytúženú zlatú medailu. Favorit svojej váhovej kategórie Juraj Odkladal potvrdil svoje ambície v každom jednom zápase.  Svojich súperov hádzal na repertoár techník a odchádzal z tatami zo všetkých zápasov víťazne. Svojim nasadením a bojovnosťou rozšíril zbierku majstrovských titulov pre Judo Club AŠK Slávia Trnava. 

Vicemajstri Slovenska 2021

Titul vicemajstra Slovenska si vybojoval v mladších žiakoch Andrej Dekan do 42 kg.  V starších žiakoch a žiačkach získali striebornú medailu Matej Rajnic do 38 kg a Martina Drdáková do 63 kg. Zabojovali aj žiaci zo Strednej športovej školy J. Herdu v Trnave. V dorasteneckej kategórii do 55 kg druhé miesto získal Roman Dekan a v juniorskej kategórii do 73 kg Timotej Antal.

Bronzoví medailisti

V starších žiakoch a žiačkach sa umiestnili na bronzových priečkach Ryan Kolárik do 46 kg a Teresa Matejková do 40 kg. V mladšej kategórii získal bronz Alexander Horváth do 30 kg. V dorasteneckej kategórii zabojovali opäť žiaci zo Strednej športovej školy J. Herdu v Trnave a to Radovan  Horváth do 50 kg a Oliver Scheffel do 81 kg. Juraj Odkladal si už ako starší žiak vyskúšal dorasteneckú kategóriu, a tak si po prvý raz porovnal sily so staršími a skúsenejšími pretekármi. Vybojoval si nakoniec bronzovú medailu.   

Zhodnotenie turnajov

Trénerka Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,Obaja tréneri vyslovujeme spokojnosť s výkonmi našich pretekárov. Máme radosť zo všetkých titulov Majstra Slovenska 2021 a tiež si vážime každú vybojovanú medailu. Naša cieľavedomosť v letnej príprave a trpezlivosť počas dlhej odmlky a zrušených turnajov počas celej sezóny priniesla veľký úspech nielen samotným pretekárom, ale aj celému Judo Clubu AŠK Slávia Trnava."