Zhodnotenie všetkých Majstrovstiev Slovenska za rok 2023

Zhodnotenie všetkých Majstrovstiev Slovenska za rok 2023

Judo Club AŠK Slávia Trnava získal desať titulov z Majstrovstiev Slovenska v džude 2023

Počas apríla, mája a júna sa uskutočnili boje o titul Majstra Slovenska 2023 vo vekových kategóriách juniorov, dorastencov, mladších a starších žiakov a žiačok. Juniorské Majstrovstvá Slovenska 2023 sa uskutočnili v B. Bystrici, dorastenecké súboje prebehli na tatami v Bratislave a naši žiaci cestovali bojovať o cenné kovy do Popradu. Na všetkých troch podujatiach o majstrovské tituly súťažilo viac ako 450 pretekárov a džudisti z Judo Clubu AŠK Slávia Trnava si vybojovali pod vedením Ivany Komlóšiovej, Ivana Hrnčiara a Jozefa Svátka celkovo dvadsaťšesť cenných kovov, z toho až desať titulov Majstra Slovenska 2023. Naši pretekári sa môžu popýšiť aj so siedmimi titulmi vicemajstra Slovenska a deviatimi bronzovými medailami. Dorastenci a dorastenky sa umiestnili na výbornom prvom mieste spomedzi 25 prihlásených klubov v celkovom hodnotení družstiev z celého Slovenska. Mladší a starší žiaci sa umiestnili na úspešnom treťom mieste spomedzi 41 prihlásených klubov v hodnotení družstiev z celého Slovenska.    

Majstri Slovenska v džude 2023

Titul Majsterky Slovenska 2023 si obhájila v starších žiačkach Vivien Vadovičová do 48 kg a kraľovala aj v dorasteneckej kategórii, kde skončila taktiež prvá. Po svojom účinkovaní sa mohla tešiť zo svojho obhájeného už štvrtého titulu Majsterky Slovenska. Jeden si ukoristila už v mladších žiačkach, dva pridala v starších žiačkach a neušiel jej tento rok ani premiérový už v dorasteneckej kategórii. Obhájený titul z minulého roka vybojovala aj mladšia žiačka Nina Marečková do 57 kg. Svojim nasadením a bojovnosťou rozšíril zbierku majstrovských titulov pre Judo Club AŠK Slávia Trnava aj Matej Rajnic do 42 kg, ktorý si tiež vybojoval už druhý Titul Majstra Slovenska.  V dorasteneckej kategórii si odniesli majstrovské tituly Andrej Dekan do 45 kg , Roman Dekan do 60 kg, Samuel Miklovič do 73 kg, Teresa Matejková do 44 kg a Martina Drdáková do 63 kg. V junioroch si obhájil svoj titul Timur Hrnčiar do 60 kg.  

Vicemajstri Slovenska 2023

Titul vicemajstra Slovenska si vybojoval v mladších žiakoch Michal Rajnic do 34 kg Oliver Šlahor do 46 kgV starších žiačkach Teresa Matejková do 44 kg a v starších žiakoch Jozef Svátek ml. v kategórii + 81 kg. V dorasteneckej kategórii si súrodenci Brisudovci vybojovali druhé miesta, Filip Brisuda vo váhovej kategórii do 50 kg a Samuel Brisuda do 60 kg. Siedma vicemajsterka Slovenska sa stala Martina Drdáková v juniorskej kategórii do 63 kg.

Bronzoví medailisti

V mladších žiakoch sa umiestnil na bronzovej priečke Matúš Chrvala do 38 kg, v starších žiakoch a žiačkach Lea Boltvanová do 52 kg, Tsatsral Enksukh do 44 kg a Andrej Dekan do 46 kg. V dorasteneckej kategórii zabojoval opäť Matej Rajnic do 45 kg a Radovan Horváth  do 60 kg. Po svojich výkonoch si odnášali bronzový kov. Oliver Scheffel pridal bronzový kov v juniorskej kategórii do 90 kg, a tým si obhájil výsledok z minuloročných Majstrovstiev Slovenska juniorov. Radovan Horváth a Samuel Brisuda si ako dorastenci vyskúšali aj juniorskú kategóriu, a tak si porovnali sily so staršími a skúsenejšími pretekármi. Po svojich bojoch si vybojovali obaja bronzovú medailu, obaja vo váhovej kategórii do 60 kg. 

Zhodnotenie turnajov

Trénerka Komlóšiová sa na záver vyjadrila pozitívne: ,,Všetci tréneri vyslovujeme spokojnosť s výkonmi našich pretekárov. Máme radosť zo všetkých titulov Majstra Slovenska 2023 a tiež si vážime každú vybojovanú medailu. Naša cieľavedomosť a tvrdá práca priniesla úspech nielen samotným pretekárom, ale aj celému Judo Clubu AŠK Slávia Trnava."

Fotogaléria